Zdravim priatelia, nejeden z nas uz pri najdeni zaujimaveho yamadori stromu uvazuje o tom ako s danym potencialom nalozit a akym smerom sa bude strom v buducnosti mozno uberat. Ja som mala od minuleho roka vyhliadnuty jeden cornus, ktory som este vlani ciastocne zrezala. Teraz na zaciatku novembra som ho nakoniec vykopala a preniesla domov. Kmen je asi v polovici sucasnej vysky zhrubnuty vdaka zrasteniu dvoch hlavnych konarov, z ktorych jeden smeruje rovno nahor a druhy sa zvlnil do boku. Spociatku som planovala, ze tu cast smerujucu hore ciastocne odstranim a jeho spodnu cast spracujem na mrtve drevo, kmen preneseny na bocnu vetvu by sa tak plynule zuzoval - potom by sa musel strom naklonit o 40 stupnov, ale neviem, ako by to vyzeralo s nebari

. Teraz som si vsak neni ista, ci prave tuto bocnu neskratit a ponechat cely kmen vzpriameny a vytvorit tak typicku siluetu listnanteho stromu - naklon by bol iba 20 stupnov. Urcite by sa nasli aj ine varianty, kmen je celkovo zaujimavy a ma peknu borku. Samozrejme najprv musi dobre zakorenit, ale rada by som sa na jar rozhodla a nepotrebnu cast odstranila a ponechala rasenie len na pouzitej casti stromu. Ako by ste sa rozhodli vy?
P.S. Zial pri vkladani obrazkov som si uvedomila, ze som prekreslila povodne foto, tak musim stromcek zajtra vyfotit na novo tak ako je, dodatocne prilozim...