Toto je prvy zivy stromcek na ktorom sa ucim frezovat, je to taky moj ucebny material S fotenim to mam trocha komplikovane pretoze este nemam vlastny digitalny fotak, jak si clovek kupi barak tak sa tie peniaze rozkotulaju... Fotografie pred zapocatim prace doplnim casom, zabudol som ich na Slovensku. Na drienke je este kopec prace, ako na mrtvom dreve, tak aj s budovanim zelene. Bude to vcelku sranda, pretoze skoro cely strom je uz mrtvy a zije len maly kusocek. Tie nevzhladne tri vzdusne korienky skusim odstranit, ale najskor musim zistit ci niesu jedine z ktorych drienka berie ziviny. Rastlinku sa chystam hned po dokonceni prace s mrtvym drevom presadit a mrtve casti nakonzervovat. To co je pod zemou pravdepodobne epoxidom a to co je na povrchu Tungovym olejom nariedenym terpentynovou silicou. Opalovat to nechcem a bielit to takisto nebudem, pretoze tym by som to znehodnotil (tato uprava sa mi proste nepaci). Chcel som zvolit co najsetrnejsi sposob konzervacie a impregnacia olejom je podla mna v tomto pripade vhodna. Ostatne to ma napadlo v suvislosti s dobrou trvacnostou podobneho olivoveho dreva ktore je plne olivoveho oleja a preto dlho vydrzi a takmer netruchnivie. Dokonca ani nevysycha, len par centimetrov povrchovej vrstvy. Svoj zamer s tvarovanim uz mam, ale ak by niekoho daco napadlo tak sem s tym. Inspiracie nieje nikdy dost.