Myšlenka tohoto bonsai fóra: Pomáhat si diskusemi nejen nezkušení mezi sebou, zkušení mezi námi začátečníky, ale i mistři, jejichž slovům, vizi i činům nasloucháme.
Budu chvíli za zlýho jo? To posazení levé větve mi tam prostě takto nesedí.Možná je to jen fotkou. No uvidíme za dva , tři roky. A k tomu javoru:Na to, že je to Kokufu, jsem docela v rozpacích.Základ je supr, ale zapěstování jednotlivých větví se mi vůbec nelíbí. Tak mi to někdo vysvětlete, jsem pouhý greenhorn.
Přílohy
Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne Tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.
Je to jednoduché, Martine. Tady vidíš ten moment, kdy přestávají pomáhat běžná zjednodušující pravidla a nastupuje umění a cit
Navíc i z té fotky se dá docela dobře poznat, že ty přímky a linie tam ve skutečnosti nejsou, ty úhly jsou tak, jak také rostou i v přírodě, prostě tam nevidím problém.
A to jsem si chtěl letos dát žádost mezi "mírně pokročilé". No nedá se nic dělat, zůstanu při zemi a jdu študovat to "umění a cit". A děkuju za odpověď.
Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne Tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.
Já nevím jak to máte u vás, ale já jako odloučená jednotka musím předkládat informace o studiu a obhajovat výsledky. Kecám.Nám stačí dvě až tři vajglpauzy a máme vše probráno. Pak to hodím do dokecníku.
Souhlas s Martinem i Pepou.Jestli je tohle umění a cit.Tak myslím že takhle moc to umět snad ani nemusím. Tam snad není ani jedna větev nasazena dobře?
Honzo až takovouhle rostlinu vypěstuješ, jako že to je vypěstovaný a na 100% to není to yamadori, tak poznáš co je cit a umění. Né že by se mi ten strom nějak strašně líbil a mám k některým věcem výhrady, ale špatná rostlina to tedy není. I když jsem viděl o nějaký te stupeň lepší javory tak tenhle je ještě z těch docela dobrých.