Mirek Halatin píše:Jardo, ono i při té dobré vůli dětal stromy podle reálného vzoru je ten přeslen docela nevhodný. Na takto tenkém kmenu vznikne nehezká boule. Ano, i to se dá brát jako přírodní. Je to ovšem všechno o míře přípustnosti. Pro mě (a nejspíš i pro Martina) to zrovna moc přípustné není

.
Vidíš, Míro to je ono "přípustné" podle čeho přípustné ? Řídíš se nevědomky podle předpisu který máš naučen v hlavě ? Nebo se Ti to prostě nelíbí ? A jestli ano, tak proč se Ti to nelíbí?
V přírodě to tak bohužel nebo bohu dík je, a to že tam vzniká boule je jasný právě z přírody. Nechci psát nebo stanovit nějaká pravidla co je a co není, mě šlo jen o to že to tak v přírodě je a my se tomu bráníme kvůli tomu že to někdo řekl. Mě osobně se to taky nelíbí, protože mě to někdo naučil že to být nemá, ale nebráním se tomu. Když tam ty větve nejsou, tak se musí nahradit jinou vrstvou objemu myslím třeba i z přeslenu nebo né ? Nemám rád roubování, protože příroda si taky nedokáže přiroubovat větev tam kde by ji potřebovala a z mého hlediska už je to moc umělé (i když je to stromku přínosem) ale taky se tomu nebráním. (podotýkám, že nemám roubováno nic)
Proto jsem tuto diskuzi rozpoutal, naše krásné sosny v lesích mají větví v přeslenech a jak jsou nádherné a nejen ony. Nebo né ?
Doufám, že jsem se Tě nějak nedotkl, jen sem se rozkecal (sakra já snad nemám co na práci ?

), chci tím říct, že ačkoli si dělal řidičák podle předpisů, tak podle nich taky nejezdíš, viď ? (Teda občas

)
Omlouvám se jestli jsem někoho urazil a byl bych rád, kdyby se k problému vyjádřil. Jarda