Myšlenka tohoto bonsai fóra: Pomáhat si diskusemi nejen nezkušení mezi sebou, zkušení mezi námi začátečníky, ale i mistři, jejichž slovům, vizi i činům nasloucháme.
Zdenku, doplnkove rastliny nepestujem, zatial nevystavujem. Ale pokial sa chystas na nejaku vystavu ( nic v zlom ), doporucila by som na prezentovanej bonsaji prepracovat drotovanie, drot je velmi napadny a aj ovinutie drotu nie je az tak celkom v poriadku. Urcite to prospeje bonsaji i tebe, ja sa tiez len ucim a niekedy tiez s tym drotom bojujem .
Naprosto souhlasím s Ivet s tím drátem. Já si myslím, že strom by měl jít ny výstavu bez drátu aby bylo vidět dokončené dílo no a pokud je nutné drát dávat, tak tmavý aby zanikl. Jen si tady myslím, že Zděnda si to pouze zkouší jak píše a tudíž připomínky k drátu jsou bezpředmětné.
Osvojte si základy své práce, jedině tak se můžete stát skutečnými mistry. Ať nám rostou. Jarda. bonsai-greenhorn@email.cz
Omlouvám se za špatnou fotku. Tu po odstranění drátu jsem nechtě smazal a bez brýli, ketré mi schovává ten němec Alzhamr, pořádně nevidím. Na výstavách bývá okolo 30% rostlin drátovaných i v zahraničí, ale tak světle svítíci drát tam nikdo neměl. Ta fotka měla být takovým prejpnutím, jestli se někdo chystá na výstavu. Ještě jedou se omlouvám. Zdeněk
Zděndo není zaco se omlouvat, všichni tady se učíme a učit budeme a tak zajímavé téma jako je rostlina plus doplňkovka tu ještě nebylo takže já děkuji (jen mě zarazilo, že se k tomu vyjádřilo tak málo kluků ) a neodpustím si zopakovat na Tebe svou otázku. Není ta doplňková rostlina až moc velká ?
Osvojte si základy své práce, jedině tak se můžete stát skutečnými mistry. Ať nám rostou. Jarda. bonsai-greenhorn@email.cz
Nevím, ale tohle by si asi zasloužilo samostatné téma.Já jsem to ještě nezkoušel, ale chtěl bych.Viděl jsem to v realu a tak nějak to oživilo celý koutek se stromky. Tak kdo z vás se tím zabývá? Dejte prosím rady do začátku.
Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne Tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.
RE Jarda: Doplňkova ani není tak velká, jen by se měla posunout více dozadu. Někdo se ptal jest-li by se neměla otočit. To v žádném případě. Doplňková rostlina a hlavní rostlina musí být otočené k sobě. Skrátka k sobě promlouvají. Ve starších číslech bonsai časopisu bylo na toto téma pár kreseb. Posílám pár fotek
hosta-white-christmas.jpg (9.06 KiB) Zobrazeno 4179 krát
aruncus-aethysifolius.jpg (9.86 KiB) Zobrazeno 4187 krát
Zdenku, jak vidím podle fotek, tak vlastně doplňkové rostliny se dají dělat snad ze všeho a chtěl jsem se zeptat, když může být masožravá rostlina tak i kaktusy. Jo, a takže si musejí navzájem promlouvat, to má logiku.