Myšlenka tohoto bonsai fóra: Pomáhat si diskusemi nejen nezkušení mezi sebou, zkušení mezi námi začátečníky, ale i mistři, jejichž slovům, vizi i činům nasloucháme.
Druhá část článku o analýze směřování bonsají je na našem blogu http://leafbrothers.blogspot.com/2012/0 ... art-2.html . Po obšírné diskuzi ohledně prvního jaloce teď zkuste určit směr 4 stromů níže nejdříve bez toho, aniž byste četli doprovodný text .
Přílohy
č. 1
kalifornsky jalovec.jpg (79.65 KiB) Zobrazeno 2606 krát
Stromy č. 1 a č . 4 jsou dle mého názoru orientovány doprava, tak je jejich umístění vhodnější do levé části "obrazu", . Oba menší jalovce jdou kmemen doleva, č.3 se sklání obrostem trochu doprava, č.2 je vyváženější, pro jejich umístění bych pravděpodobně zvolil neutrální středovou , nebo pravou část pomyslné expozice Hezký den
No v tomto som este neni celkom doma, ale skusim odhora... prava, prava, lava, lava. Takze som tiez nepochopila pointu, umiestnovala som strom do tokonamy. No nic, budem sledovat vase nazory dalej...
Naposledy upravil Ivet dne 14 úno 2012, 20:02, celkově upraveno 1
Klucí, mě se to nechce takhle tipovat. Já bych si to v tý tokonomě vyzkoušel a podle toho co by se mi líbilo víc, bych umístil. Vím, že existují určitá pravidla, nemusel bych to třeba správně trefit, přesto, vyjímky pravidla potvrzují.