Přeposílám mail od m¨Mileny
Dnes v noci mi někdo ukradl další 3 bonsaje:, japonskou azalku-kaskáda, miska Čína, jalovec -kasláda ve skořepině a brslen křídlatý, miska Jirka Svačina. Jen v miskách je přes 1000 Kč, pořizovací cenu rostlin a hodnotu péče těžko spočítám.
Je to druhá krádež, vloni na podzim to byly rovněž 3 kousky: jalovec Shimpaku s mrtvým dřevem-miska Čína, skalník-kaskáda v misce Klika-Kuřátková a břečťan v režné misce.
PROSÍM ZLODĚJE, ABY PŘESTAL KRÁST A NECHAL MI JEŠTĚ 2-3 ROKY POTĚŠENÍ Z BONSAJÍ. BUDE MI PAK 70 LET, TAK UŽ PAK BONSAJE SILNĚ OMEZÍM NEBO ÚPLNĚ SKONČÍM.
Vás ostatní přátele bonsají prosím o všímavost, jistě zde na Prostějovsku u někoho tyto kousky uvidíte a třeba mi dáte "echo".
Děkuji.
Dnes mě přestaly bonsaje bavit, nemám náladu je ani zalít. Tak smutno mi bylo před asi 30 lety, kdy mi zemřela maminka. Lehla jsem na lehátko a četla v bonsajovém časopisu, kde jako náhodou je článek "Vzpomínka na legendu - Daizo Iwasaki". A v jednom odstavci píše:
" Bonsaje pro mne znamenají tolik jako manželka - dělím se s nimi o svůj život. Bonsaje mohou být bratry, sestrami manželi a nebo dětmi, bez kterých nemohu žít."
Přesně ten těsný pocit ztráty mě zasáhl, i když to nebyly ty moje nejstarší kousky. Nějak se z toho proberu a snad mě vyškovská výstava namotivuje a půjde to dál.
první krádež: břečtan, jalovec Shimpaku a skalník - krádež říjen 2017
azalka, jalovec a brslen křídlatý - krádež v noci ze soboty 21.4. na neděli 22.4.2018
Milena se věnuje bonsajím více než 30 let. Je zakládající členkou a hlavním organizátorem našeho klubu a jednou z prvních členek brněnského bonsaiklubu. Ta svině (omlouvám se prasatům - jsou na rozdíl od zloděje užitečná) jí ukradla kus duše.
Přidávám fotografie jejich stromků.