Myšlenka tohoto bonsai fóra: Pomáhat si diskusemi nejen nezkušení mezi sebou, zkušení mezi námi začátečníky, ale i mistři, jejichž slovům, vizi i činům nasloucháme.
Dobrý den, Pavle děkuji za pochvalu, dnes jsem ho přesadil a myslím že se mu celkem pěkně vybarvuje i spodek. Odstranil jsem jeden silný boční kořen a lehce probral a pokrátil ostatní. Do balu jsem se snažil moc nezasahovat.
Přílohy
12.března 2019 (2).JPG (57.06 KiB) Zobrazeno 5381 krát
12.března 2019 (3).JPG (81.33 KiB) Zobrazeno 5383 krát
12.března 2019 (4).JPG (82.89 KiB) Zobrazeno 5387 krát
12.března 2019 (5).JPG (77.59 KiB) Zobrazeno 5386 krát
Jo, loupe se loupe. Jen se musím opravit z mého staršího příspěvku levá x pravá, ale teď se přiklonil podle mě lépe. Už bych ho víc nepouštěl s ohledem na sílu kmínku.
Ahoj Pavle, s tou velikostí máš pravdu, abych odhalil kořeny musel jsem ho více zvednout z misky a díky tomu ho musím šmiknu cca na tu druhou větev ve vrcholu. Podle mě pak bude lepší i kónicita. Děkuji za postřehy.
Dobrý den, fotky z dalšího roku. Nyní jsem se stromkem celkem spokojený. Stromek jsem dnes uklidil domů na své zimoviště a už teď se nemůžu dočkat jara.
Přílohy
léto 2020 (30).jpg (79.8 KiB) Zobrazeno 4821 krát
léto 2020 (31).jpg (79.63 KiB) Zobrazeno 4824 krát
No dobrý dobrý, zase tě pochválím. Líbí se mi to. A zase budu mít malinkou připomínku. Te vršek nabírá o poznání rychleji a zvláště na pravé straně je taková "boule" z tohoto pohledu a ta spodní pod ní trochu "chřadne". Jinak - líbí se mi jak se u tebe ty stromky mění.