Seznamka

Re: Seznamka

Příspěvekod Pavel K. » 05 črc 2010, 13:22

Ahojte, moje meno je Pavel Kalivoda, som rocnik 1981 a zijem na Peruci. Povodne pochadzam od Trencina a o bonsaje sa zaujimam uz zopar rokov. Vzhladom k tomu ze som nejaku dobu stravil v Prahe, tak som nemal moznost venovat sa rastlinkam a tych zopar kuskov co som mal doma na Slovensku neprezilo moju nepritomnost. Momentalne zacinam v podstate od nuly, chodim po prirode, pozeram stromceky… snazim sa navstevovat rozne vystavy a bonsajcentra, no a ak to moje financne moznosti dovoluju tak zakupit nejaky ten rastlinny material… S tykanim nemam problem.
Pavel K.

Příspěvekod Bumlix » 05 črc 2010, 16:25

Zdravím, jmenuji se Honza Kohoutek,jsem 87 ročník a o bonsaje se zajímám již několik let, ale pro zahájení tvorby svých vlastních bonsají jsem se až donedávna neodhodlal, pouze jsem pročítal různá fóra, literaturu a obdivoval tvorbu ostatních. Cca před půl rokem jsem dostal od příbuzného bonsai k narozeninám a hned mě to chytlo. Zatím se snažím tuto bonsai udržet při životě a osvojit si některé základní postupy co se týče pěstování, techniky atd... Teprve až se do toho trochu dostanu a budu se schopen správně postarat o darovanou bonsai, chtěl bych zkusit něco svého pěkně od začátku. Foto přidávám a budu vděčný za každý názor - radu co a jak. Díky moc a přeju všem hezký den :)
Bumlix

Příspěvekod evel » 09 črc 2010, 09:15

Ahojte,
volám sa Eva, mám 24 rokov, som z Bratislavy a bonsaie obdivujem od malička. Aktívne sa im venujem presne jeden deň 8-) pred pár rokmi som sa pokúšala, ale to som vytiahla mladulinky javor z lesa a slnko mi ho na balkone spalilo :roll: teraz som si dlhšie čítala diskusie a idem sa pokúšať.. držte mi palce. prosím si vykanie :lol:
evel

Příspěvekod Kira » 09 črc 2010, 17:29

Ahoj vsichni, jmenuju se Katka, je mi 27 let a jsem z Brna. Bonsaiku jsem podedila po tatinkovi, tak se snazim najit nejake info jak se o ni co nejlepe starat. Dovezla jsem si ji pred par dny domu, tak snad se ji u me bude libit. Anebude v soku ze zmeny mista bydliste :think:
S pestovanim bohuzel nemam moc zkusenosti... 8-) Ale tak snad seto casem podda. ;)
Katka Truhlářová
Kira

Příspěvekod FelixS » 11 črc 2010, 21:36

Jmenuji se Jiří Slováček, je mi 51 a jsem z Valašského Meziříčí. O bonsaje se zajímám cca dvacet let, většinu času spíše teoreticky, ikdyž některé se mnou vydržely po celou dobu. A že to měly se mnou těžké. Díky tomuto fóru jsem si pořídil pár nových kousků a doufám, že budou dobře prospívat. Samozřejmě jsem pro tykání.
FelixS

Příspěvekod pegin » 16 črc 2010, 22:17

Ahoj! Jmenuji se Vašek, jsem od Hodonína, je mi 35 a k bonsajím jsem se dostal nedávno a zcela náhodou, když jsem dostal od známého dostal k narozeninám Fikus - koště :) Bonsaje obecně se mi však velice líbí, ale nikdy jsem se o ně blíže, kromě prohlédnutí, nezajímal. Doufám, že budu mít štěstí a hlavně trpělivost na tento nový koníček. Zatím jej beru jako něco nového a slibuji si od toho relaxaci v hektickém životě.
pegin

Příspěvekod tilinnka » 19 črc 2010, 19:53

Ahoj všem,
jmenuji se Martina Holoubková. Snad ne náhoudou jsem se narodila :),ale čirou náhodou jsem se dostala k jamadori :shock:
Bydlím v Krušných horách v Litvínově a les je mým druhým domovem. Jsem ročník 67 a až letos jsem objevila kouzlo bonsai. Literaturu hltám jednu za druhou, ale praxe je praxe, tak uvidíme, jak budu i já tvárná. :clap:
Tykání beru a všem přeji mnoho úspěchů v tvoření M.
lesík1.jpg
lesík1.jpg (28.82 KiB) Zobrazeno 538 krát
MarTina
tilinnka

Příspěvekod Honzagreen » 20 črc 2010, 14:26

Zdravím všechny příznivce těchto stránek. Jmenuji se Jan KLEIN, jsem ročník 62 a pocházím ze severní Moravy, no osud mě zavál víc na jih ;).
O bonsaie jsem se začal zajímat někdy kolem roku 1993, ale skutečně jenom okrajově a spíše teoreticky (nedávno jsem našel z tohoto roku semínka Cypřišku, který jsem chtěl v nějakém květináči vypěstovat - balíček jsem ještě nerozbalil :? ).
To co prožívám v poslední době je snad nějaká nemoc, pomatení smyslů nebo horečka bonsajové noci :mrgreen:, jinak se to nedá nazvat . Ať se pohybuji v přírodě, cestuji nebo jsem někde na úřadě, škole či ve zdravotnickém zařízení, to je jedno a vidím něco, co se alespoň trochu podobá stromku nebo keři :shock: , okamžitě mě napadá, jak bych to napěchoval do misky :think: . Jsem si jist, že v tom nejsem sám. Stromky pěstuji asi třetí rok (dle mého názoru mají do bonsaí ještě hodně daleko :naughty:) a doufám že se i pomocí tohoto fóra dopracuji nějakých hmatatelných výsledků. Jsem pro tykání. Mám někdy problémy s tykáním starším lidem, ale tady jsem naštěstí nikoho takového nenašel :D.
Přílohy
2007.jpg
2007.jpg (15.94 KiB) Zobrazeno 521 krát
Honzagreen

Dokecník

Příspěvekod pájaombre » 30 črc 2010, 10:24

Čauky(greenhorni),tímto vás chci pozdravit a hlavně velmi poděkovat za vaše rady které zveřejňujete ve vašem foru.Jsem ze znojemska :jedna: a takového blázna do bonsají jako jsem já znám pouze jednoho,(tedy aspoň u nás v Miroslavi a okolí).Jednou za rok a to v červenci,pořádáme pro místní lidičky ukázku bonsají,letos to byl již třetí ročník.Za velké podpory Vaška Nováka a Petra Hrona se nám o bonsaje lidičky z našeho městečka začínají více zajímat.Tak ještě jednou díky za vaše rady a zkušenosti o které se dělíte.
Čauky Pavel.
pájaombre

Příspěvekod pájaombre » 30 črc 2010, 14:22

Tímto se vám všem omlouvám za opomenutí se představit :oops: jmenuji se Pavel Leňko,žiju v Miroslavi okr.Znojmo,ročník 67,na bonsajích ujíždím už asi 12 let plus rok teorie, :think: dost rychle se učím a tak díky foru jistě zase o krůček i dva popojdu.Foto brzo doplním i nějaké mé kousky.
Čauky Pája... ;)
pájaombre

PředchozíDalší

Zpět na Seznamka