Tak se pochlub v čem pak si ji pěstoval do doby než začaly kořeny uhnívat
. Ten teramol je určitě v pořádku. Kytku teď musíš chránit před sluncem, než opět zakoření. Po zalití ji raději ros přes korunu.
Rozhodně crassuly nepěstujeme v běžném substrátu pro pokojové rostliny! To může vyhovovat po určitou dobu. Rozhodně musí mít dobře propustný štěrkovitý substrát, který dobře vysychá a nezůstává vlhký. Buďto použijeme běžný substrát pro kaktusy, který se prodává, nebo lze substrát namíchat doma: 1díl písku+ 1díl hrubšího štěrku nebo lávy+ 1-2 díly zahradního substrátu. Směs musí být sypká, vzdušná a po zalití musí dobře vysychat aniž by se spojila v neprodyšnou hroudu.
Pěstování venku: Ideální je umístit crassulu v letním období venku. Na jaře na ranní nebo večerní slunce. Jakmile se otuží, můžeme tlustici umístit i na plné slunce. Pak jí dopřáváme hojnou zálivku. Záleží na teplotách. Pokud je chladněji, zaléváme jednou za 14 dní. Při vysokých teplotách, můžeme zalévat i obden a celou rostlinu rosíme. Vždy ale musí voda z misky odtéct. Nikdy nenecháváme v podmisce vodu. Pokud nastane delší deštivé období, schováme crassulu na chráněné místo. Na podzim, když začnou teploty klesat, přeneseme rostlinu na okenní parapet a interval zalévání omezíme na jednou za tři neděle. V zimním období je nejlepší dát rostliny odpočinout do chladné místnosti teploty okolo 10°C a to bez zálivky. Na jaře, koncem měsíce března, když už je dostatek slunce, začneme pomalu zalévat. Po měsíci, po první zálivce, přihnojíme, např. Kristalonem. Po zimním odpočinku a přihnojení, krásně obrazí a kmínek zesílí.
Pěstování celoročně na okenním parapetu: Umístíme na plné slunce, zálivku provádíme jednou za měsíc. Po celý rok, bez ohledu jaký je měsíc. Hlavně nenecháváme v podmisce vodu. Necháme pořádně nasát a tentýž den, max. druhý den přebytečnou vodu vylijeme. V letním období můžeme opět přihnojovat 1x za měsíc.
Crassula vytváří krásný kmínek a pravidelným seřezáváním větviček můžeme v krátké době docílit krásného silného kmínku sukulentní bonsaje.