Abych to trochu uvedl na správnou míru, tak jsem tím pouze chtěl říct jak je správné používat správné věci tam, kde se používat mají. Na tomto příkladu je vidět jak je čeština dvojsmyslná.
Jsme fórum pro začínající a jak jste se již dočetli měď je pro začínající nevhodná
(tím netvrdím, že ji nemohou používat)
proto preferuji eloxovaný hliník, je s ním mnohem lepší manipulace
(pevný měděný drát se při nesprávném použití zařízne do jemější kůry jak nůž do másla, což jde s hliníkovým taky ale je to méně pravdě podobné) ,
a při správném a opatrném odmotání ze stromku jej používám po narovnání znovu
(jeden konec utáhnu do svěráku a za druhý trhnu kombinačkami, je rovnější jak špejle mimochodem mám to naučené od Ládi)
no a drátů jsem zatím moc nekupoval. To co jsem nakoupil používám dodnes a dost lidí může potvrdit že stromků zapěstovaných a natvarovaných mám dost
( pardon slovo dost je relativní takže upřesňuji okolo 100)
Napínáním stáhneš větve pouze dolů
(nepoužiješ-li rozpěrku přez kterou větev prohneš opět zpět)
ale potřebuješ na větvi udělat taky pohyb do leva a do prava
(jak určitě víš)
a to stahováním nelze
(nepostavíš-li okolo stromku provizorní lešení)
No a tvoje rčení že je drát v bonsajistice věc pomíjivá je taky špatné, dost dobře to napsal Maroš
.
(Všechno je pomíjivé, my, naše stromky, protože ať za 10, 100 či 300 let stejně odejdou, takže proč to vlastně všechno děláme ? )
No a konečně jelikož jsme nekomerční fórum a věřím že i budeme
, tak odkazy zde umístěné určitě nebudu preferovat.
Takže tím příspěvkem jsem chtěl pouze říct že chci-li něco dělat (nějakého koníčka) a očekávám-li od toho něco, měl bych tomu věnovat vše co jen můžu aby se mi mé očekávání vyplnilo, pak už je vše jen a jen na mě a mé tvůrčí fantazii.
Jen tak mimochodem, jsem člověk který když něco chce tak toho dosáhne ať to stojí co to stojí
(ne že bych měl dost peněz, ale nebudu klidně 14 dní žrát jen abych nato ušetřil, abych to měl a nezajímá mě cena)
Takže si myslím, že svým stromkům dávám vše to nej a ne nějaké náhražky které si nezaslouží
.
Chci tímto poděkovat všem kteří se mě zastali a můj původní příspěvek pochopili
kluci dík
Ještě jednou se omlouvám že jsem svůj příspěvek kuli kterému to vzniklo napsal tak jak jsem ho napsal
zítra to přesunu admin.